Mastercue 台球论坛

QQ登录

只需一步,快速开始

Talisman中国独家总代理
楼主: ben167

在广州天河北被抢全记录(不懂粤语者别看)

哈哈,甘又系.....蛋蛋真系高啊,甘都比你林到...

其实队长果D行为又算咩呀,对于张子强,林过云果D来讲只系冰山既一角,你地原谅老队啦~![em04][em05]

你唔好误会啊蛋蛋,我地依家无人嬲老队啊,只系中意讨论下老队姐,边个话要嬲距啊,我地不知几中意距啊..

如果无左老队,去西长会损失好多乐趣架,我地亦会失去好多欢乐.....

甘你就叫只鬼快D去救距出来啦,或者你去救距出来啦,依家西祥依然都系无左老队架~!

[em05]

吾觉意走错路,你们继续吧

痴西线~MZX!

有啊,我前两日先比老队折磨左一局啊....恭喜老队放监.......

总结:

粗口如下:(广州仔本色:三句一粗口)

叼拿星
 有条西仔
 7头
 只扑街
 仲洗出来行
 叼那妈

只扑街仔

甘7样衰 !

扑街
 两个扑街仔
 个扑街追住个扑街
 怕追唔上个7头了
 挪起条好9重既钥匙

一野

只7头个头度
 一手扯9住只西仔

锄左4,5下

我叼你唔叼
 一野插埋条7头只手度

即刻爆缸

一野按低条扑街

一野抽落块面度

一连抽左十几野

伸多两脚后彩都唔彩两只PK仔

最能显示警察办事能力的:(完事啦,做埋D最易做的野)

“喂 !! 唔好打交,仲乜打交?仲乜打人?”

“呢位同志,跟我翻去落下案”(仲几有礼貌呀,不过系OUT左D)

涉嫌侮辱公职人员:(可以告你)

两条蛋散阿Sir(人以个做单位的)

“我打人?我打飞机添阿!!!!~!呢只7头抢野阿!”(打人最多都系坐几日,打飞机可能面对巨额索偿,分分钟坐监都有份的,三思后行)

两只阿SIR(重复:人系以"个"做单位的)

我彩距都傻 (话又讲返转头,如果你彩距地,你的粗口说话可能会成为呈堂证供)

正叼HI(@$%^&*#*&@*因为我听吾明,哈哈)

最妄下判断的说话:

纳甘西多税(税并非都用在阿SIR身上)

养埋晒啲无谓人 !!!(吾算完全无谓呀,起码有左距地,要买多部警车)

连PK阿Sir都缩埋系车度舒服(距做紧野嘎,吾系系度舒服,可能睇漏你单野,#&%^##%&*)

广州治安无得救了 !!!(围观叫“哇,打人阿”“哇,打交阿!”其实系同党,因为有阿SIR系度,所以吾敢帮拖,算起左阻吓作用啦)

最无辜爱害者司机:学人搭嗲,抵死)

司机就讲 “哇,你好9好打阿!”(加个感叹符号"~~"会传神D)

我顶距一句“我杀人时仲精彩阿!”

涉嫌恐吓你认定距抢你,未定罪前,最多系"嫌疑人") 

“扑街 走阿拿 扑街 走阿拿 扑街 够胆走阿拿 !!!”

大叫 “扑街仔 抢我野 扑街仔 抢我野 扑街仔 等你抢我野”

涉嫌卖广告:

追只扑街追到金利来后面

可能最多人吾明白的粗口出处:

顶你个肺 !!!:最多系吾够斯文,点解会系粗口?好多人都吾明白,正因为吾明白,所以好多人讲,当明白出处后,可能好多女人都少讲,甚至吾讲.因为顶你个肺的出处来源于一句话:人到肚脐马到肺(仲系吾明白就Q我)

[em01]

哈哈,精彩既解说,有意思........

几惊你嬲呀