Mastercue 台球论坛

QQ登录

只需一步,快速开始

Talisman中国独家总代理

在广州天河北被抢全记录(不懂粤语者别看)

在广州天河北被抢全记录(入面D广州话真系厉害,不懂粤语者别看,会吐血) 有感于在日益不安全的广州,每天都遇到、看见、听见抢劫.

PS 家长指引!!!

叼拿星

系天河都市华庭附近准备行去马路度打车翻归

突然有条西仔以百米冲刺既速度跑上来一手抢左我手上既袋

我即刻意识到 7头要抢野

但已经太迟 只扑街已经跑开米几远

比你成功抢本大爷野 我以后仲洗出来行既?

叼那妈 即刻发力 开行副Turbo 彪出去追只扑街仔

叫抢野?? 我当然无叫 甘7样衰 !

话说我系都市华庭楼下一路追只扑街追到金利来后面

突然见到部警车停系度 上面有两个扑街仔坐系度叹冷气

就甘睇住个扑街系甘系车前跑过 跟住又见到我追住个扑街系车前跑过

居然都无反应

直到我跑出200米后 睇怕追唔上个7头了 心生一智

挪起条好9重既钥匙 一野车埋只7头个头度

又比我车中窝 只7头向前扑左下 仲另转头睇下我稳乜车距

傻仔 唔通以为我用银包车你咩 ?

我见只7头慢落黎 即刻成只饿狼甘扑上去 一手扯9住只西仔啲头发发晒颠甘锄落地下 ……

大叫 “扑街仔 抢我野 扑街仔 抢我野 扑街仔 等你抢我野”

锄左4,5下之后 只7头想反抗 我叼你唔叼 腊起刚才条钥匙

一野插埋条7头只手度 好野 即刻爆缸

条西仔都唔弱 一脚伸埋黎 伸9开左我 打算再走

系呢个时候 我相信我已经进入暴走状态

等距未起身 我又扑埋去 一野按低条扑街

用膝头跪住两只手 跟住用只右手捏住扑街条颈 左手

一野抽落块面度

“扑街 走阿拿 扑街 走阿拿 扑街 够胆走阿拿 !!!”

一连抽左十几野

系呢个最激动既时候 我居然听到 有人系度大喝

“喂 !! 唔好打交,仲乜打交?仲乜打人?”

我另转头一睇 正是刚才系警车里面既两条蛋散阿Sir

我即刻发火了

“我打人?我打飞机添阿!!!!~!呢只7头抢野阿!”

两只阿SIR先至如梦初醒 拿拿林上来抓住只7头

我抢翻个袋 清点左下 无乜唔见

呢个时候阿SIR走埋黎 同我讲 “呢位同志,跟我翻去落下案”

我又扯火了 至于仲咩扯火 相信大家都知道

我一脚伸埋个抢野7头度(距已经比另外一个阿Sir锁左系铁栏度)

“落口供阿拿 落口供阿拿 落口供阿拿”

叫我落口供既阿Sir 即刻埋黎扯住我 “喂!!唔好打,唔好打!”

我彩距都傻 伸多两脚后彩都唔彩两只PK仔 走上对面马路一直系度

围观既Taxi 打车走人

一上车 个司机就讲 “哇,你好9好打阿!”

我顶距一句“我杀人时仲精彩阿!”

司机无好气甘开车送我翻归了 ……

成个过程 有好多行人睇到 80%既人讲左句 “哇,打人阿”“哇,打交阿!”

顶个肺 !!! 广州治安无得救了 !!!

连PK阿Sir都缩埋系车度舒服 都无人行Bit 正叼HI 纳甘西多税

养埋晒啲无谓人 !!!

兄弟,恩乜解究你发呢篇文章好似已经进入左当事人既角色甘呢?难道个当事人就系你?

唉,你咪体开D咯,家时D阿“蛇”系真系相当之甘为“食KE柯饭”架啦!

[em07]主会宽恕距地既![em05]

我已经准备录音,然后配好音乐就发上来比大家听下,嘿嘿......

使5使甘激啊?[em05]

“哇,打人阿”“哇,打交阿!”

傻啦,你算好彩啦~~~火车站D阿SIR仲扑街啊~兜口兜面看住抢野,理都59理啊~~~MX距!

食KE柯榄核![em01]

MASTER,你系果D路人甲乙丙丁,系度呐喊,欢呼

[em01][em05]

睇编也,主角都吾多似系啊BEN啦。

甘又系,边个贼甘偷距野呀!哇哈哈哈哈[em01][em05]

如果给阿BEN捉住会更加惨架哦~[em05]